Κήλη, τέλος. Με Λαπαροσκοπική Χειρουργική (Δημοσίευση στο kapa-news.gr)

sindromo_koiliakon_prosagogon13Αύξηση της τάξης του 3% εμφανίζει τα τελευταία χρόνια η κήλη, για την αποκατάσταση της οποίας πραγματοποιούνται ετησίως περισσότερες από 20.000.000 επεμβάσεις παγκοσμίως !
Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία η αύξηση οφείλεται μεταξύ άλλων στην εξάπλωση της παχυσαρκίας και της χρόνιας δυσκοιλιότητας, παθήσεις που πλήττουν τον σύγχρονο άνδρα .
«Η αποκατάσταση της κήλης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, αποτελεί την πιο συχνή χειρουργική επέμβαση στον κόσμο»αναφέρει ο ΔρΔιαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospitalκαι συνεχίζει.
«Η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας τα τελευταία 15 χρόνια με την λαπαροσκοπική χειρουργική και τη χρήση πλέγματος βάζει τέλος στην κήλη που ταλανίζει εκατομμύρια άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο».

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΗΛΗΣ

Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση της κήλης προσφέρει τόσο στον ασθενή όσο και στον γιατρό πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο, για το λόγο αυτό έχει καθιερωθεί πλέον ως επέμβαση επιλογής.
Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης της κήλης έναντι του ανοιχτού χειρουργείου είναι πολλά, όπως:
Απουσία τομών
Μηδαμινή απώλεια αίματος
Μικρή διάρκεια χειρουργείου, 30 με 60 λεπτά
Έξοδος συνήθως αυθημερόν από το νοσοκομείο
Μικρότερο κόστος για τον ασθενή και το ασφαλιστικό ταμείο λόγω γρήγορης επιστροφής στην εργασία
Ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία
Μηδαμινά ποσοστά υποτροπής
Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
Χωρίς σημάδια και δύσμορφες ουλές
Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα

«Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση αποτελεί την καλύτερη και πιο σύγχρονη αντιμετώπιση για τον ασθενή καθώς αφενός μεν προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της μη τραυματικής ενδοσκοπικής χειρουργικής, αφετέρου δε εμφανίζει μηδαμινά ποσοστά υποτροπής και επιπλοκών, όταν πραγματοποιείται από έμπειρο και εξειδικευμένο χειρουργό» εξηγεί ο Δρ Θωμάς.
Σύμφωνα με τους χειρουργούς στην περίπτωση που μια κήλη δεν αντιμετωπιστεί χειροτερεύει με το πέρασμα του χρόνου και μερικές φορές φτάνει σε σημείο που χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση.
Αν κάποιος έχει υποψία ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα κήλης τότε άμεσα θα πρέπει να συμβουλευτεί χειρουργό, διότι δεν υπάρχει πιθανότητα η κήλη να αποκατασταθεί από μόνη της.
Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρόνια χρήση κηλεπιδέσμου, της γνωστής ζώνης .Δεν διορθώνει την κήλη, παρά μόνο χειροτερεύει τις συνθήκες του χειρουργείου και μετατρέπει συχνά μια κήλη από “ανατάξιμη” σε “μη ανατάξιμη”, λόγω των συμφύσεων που δημιουργεί.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΚΗΛΗ
Η κήλη προκαλείται όταν υπάρξει ρήξη στο κοιλιακό τοίχωμα και δημιουργηθεί οπή μέσω της οποίας βγαίνει προς τα έξω μέρος του εντέρου.
Ο ασθενής νοιώθει μια διόγκωση, κάτι που βγαίνει και φουσκώνει προς τα έξω ,όπως ακριβώς προβάλλει η σαμπρέλα μέσα από μια σχισμή στο λάστιχο.
Αυτή η προβολή, που μπορεί να προκαλεί αίσθημα βάρους ή και πόνο, μπορεί να απειλήσει την υγεία του ασθενούς αν υποστεί περίσφιξη. Τότε η διάτρηση του εντέρου είναι προ των πυλών και ο κίνδυνος περιτονίτιδας υπαρκτός. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει άμεσα να χειρουργούνται οι κήλες.

ΜΟΡΦΕΣ ΚΗΛΗΣ
Βουβωνοκήλη
Ομφαλοκήλη
Μηροκήλη
Κοιλιοκήλη
Επιγαστρικη Μετεγχειρητική
Οι παράγοντες που ευνοούν τη δημιουργία της κήλης είναι :
Η συγγενής προδιάθεση.
Διαταραχήστην ισορροπία σύνθεσης – αποδόμησης του κολλαγόνου (προχωρημένη ηλικία, υποσιτισμός ή κακή διατροφή).
Οι καταστάσεις που προκαλούν αύξηση της πίεσης στην κοιλιά(παχυσαρκία, χρόνιος βήχας, δυσκοιλιότητα, πολλαπλοί τοκετοί, χρόνιο αλλεργικό φτέρνισμα, βαριά χειρωνακτική εργασία).
Τα τραύματα ή/και οι εγχειρητικές τομές(λόγω της εξασθένησης που προκαλούν στα τοιχωμάτων κατά μήκος των ουλών και της διαταραχής της νευρώσεως σε γειτονική με το τραύμα περιοχή).

www.dthomas.gr  Τηλ  6977597085  ,  6947808206

Share on
[elementor-template id="4711"]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button