Δελτίο Τύπου (25-11-15)

MS1_0019Παρελθόν σε μισή ώρα με υπέρηχους , ανώδυνα και αναίμακτα γίνονται πλέον οι αιμορροΐδες χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας !

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν  πριν από λίγες ημέρες στο ετήσιο συνέδριο των Αμερικανών Χειρουργών στο Σικάγο, η μέθοδος επιλογής  κορυφαίων χειρουργών στον κόσμο ,για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων, είναι η  “ΤHD” , με τη χρήση υπερήχων.

Η εκρίζωση των αιμορροΐδων, που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, γίνεται πλέον  πολύ γρήγορα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.

« Η μέθοδος που χρησιμοποιούν  τα τελευταία χρόνια διάσημοι χειρουργοί σε ολόκληρο τον κόσμο για την  εκρίζωση των  αιμορροϊδων είναι η “ΤHD” με τη  χρήση των υπερήχων, καθώς τα αποτελέσματα της  υπερέχουν όλων των άλλων μεθόδων» αναφέρει ο Διευθυντής γενικός χειρουργός στο METROPOLITAN   HOSPITAL κ Διαμαντής Θωμάς, που την εφαρμόζει  ήδη και στη χώρα μας με μεγάλη επιτυχία .

ΕΚΡΙΖΩΣΗ   ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΩΝ

Η εκρίζωση των αιμορροΐδων γίνεται ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς εκτομές ιστού καθώς δεν χρησιμοποιείται πλέον χειρουργικό νυστέρι, αφού την δουλειά του κάνουν οι υπέρηχοι.

Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται πάνω από την οδοντωτή γραμμή του πρωκτού, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νεύρα στη περιοχή άρα δεν υπάρχει και πόνος. Η διάρκεια του χειρουργείου είναι περίπου  από τριάντα λεπτά μέχρι και  με μία ώρα, σε προπίπτουσες αιμορροΐδες 3ου ή 4ου βαθμού. Οι ασθενείς στην πλειοψηφία τους επιστρέφουν σπίτι του μετά από μερικές ώρες, η μπορεί να παραμείνουν  στο νοσοκομείο για νοσηλεία μιας ημέρας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ  ΤΗΣ  ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΩΝ  ΥΠΕΡΗΧΩΝ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλων επιστημονικών μελετών η εφαρμογή των υπερήχων για την εκρίζωση των αιμορροΐδων θεραπεύει οριστικά και  τα τρία   βασικά συμπτώματα  πόνος, κνησμός , αιμορραγία.

Παράλληλα έχει:

Ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο

Μικρότερο ποσοστό επιπλοκών

Γρήγορη (μια-δύο ημέρες) επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

  Με τη χρήση χειρουργικού νυστεριού ο μετεγχειρητικός πόνος είναι έντονος, με μεγάλη διάρκεια, πάνω από μία εβδομάδα και απαιτείται χρήση ισχυρών παυσίπονων.

Η δε επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες καθυστερεί περίπου δύο εβδομάδες και το ποσοστό των επιπλοκών είναι αυξημένο, όπως αιμορραγία, μολύνσεις, κακώσεις του σφιγκτήρα, ρήξη του ορθού κ.ά.,

«Σε αντίθεση η μέθοδος «THD» και η εμπειρία του εξειδικευμένου χειρουργού προσφέρει άριστα και μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα» προσθέτει ο κ Θωμάς.

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ – ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία  οι αιμορροΐδες, ταλαιπωρούν το 50-70% του ενήλικου πληθυσμού   και  επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής  των ανθρώπων.

Επειδή η νόσος δυστυχώς ακόμη και σήμερα  θεωρείται ταμπού , η πλειοψηφία των πασχόντων φτάνει στο γιατρό αργά, με προχωρημένα ενοχλήματα. Τα συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι:

 • Πόνος στην περιοχή του πρωκτού 
 • Αιμορραγία
 • Τοπικός ερεθισμός
 • Κνησμός
 • Ασυμπτωματική ή επώδυνη διόγκωση
 • Αίσθημα ατελούς αφόδευσης

Επιστημονικές μελέτες αναφέρουν ότι πολλές είναι οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση των αιμορροΐδων. Συγκεκριμένα:

 • Η δυσκοιλιότητα
 • Η εγκυμοσύνη,
 • Η μεγάλη ηλικία,
 • Ο έντονος βήχας
 • Η συχνή άρση βαρέων αντικειμένων σε κάποια επαγγέλματα,
 • Η κληρονομική προδιάθεση.

Ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης οι επιστήμονες κατατάσσουν τις αιμορροΐδες ως εξής:

1ο.   Οι αιμορροΐδες  δεν είναι εμφανείς, φαίνονται μόνο με το πρωκτοσκόπιο

2ο. Προπίπτουν μέσα στον πρωκτό,

3ο. Εξέρχονται έξω από τον πρωκτό και ανατάσσονται από τον ίδιο τον ασθενή 

4ο. Εξέρχονται και δεν ανατάσσονται χωρίς επέμβαση.

www.laparoboticsurgery.gr.   Τηλ  6977597085  ,  6947808206

Share on
[elementor-template id="4711"]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button