Ριζική αφαίρεση Αιμορροίδων με το επαναστατικό σύστημα υπερήχων Angiodin Procto.
Η πρώτη αναίμακτη ριζική αφαίρεση αιμορροΐδων με το νέο επαναστατικό-πρωτοποριακό σύστημα υπερήχων Angiodin-Procto, που χρησιμοποιείται σε Γαλλία και Γερμανία, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα.
Την επέμβαση πραγματοποίησε ο διαπρεπής χειρουργός Δρ Διαμαντής Θωμάς, Διευθυντής χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο METROPOLITAN, παρουσία του δημιουργού του νέου συστήματος υπερήχων Γάλλου κ. Michel Wambach.
«Με το νέο πρωτοποριακό σύστημα υπερήχων Angiodin-Proctoμπορούμε να έχουμε ανώδυνη, αναίμακτη, ασφαλή και ριζική αφαίρεση των αιμορροΐδων ακόμη κι αν βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο» ανέφερε ο Δρ Θωμάς και πρόσθεσε
«Η επαναστατική τεχνολογία που διαθέτει το Angiodin-Proctoπροσφέρει στους ασθενείς, σε σχέση με τις μέχρι σήμερα συμβατικές μεθόδους, σημαντικά πλεονεκτήματα καθώς τους απαλλάσσει άμεσα και οριστικά από όλα τα συμπτώματα της αιμορροιδοπάθειας , ενώ λίγες ώρες μετά την αφαίρεση επιστρέφουν σπίτι τους».
Η αφαίρεση των αιμορροΐδων διήρκησε περίπου 45λεπτά και ο Δρ Θωμάς και η ομάδα του ήταν προσωπική επιλογή του δημιουργού, του νέου συστήματος κ. Wambach, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει στα χειρουργεία των αιμορροΐδων με την χρήση υπερήχων.
Με το νέο επαναστατικό-πρωτοποριακό σύστημα υπερήχων Angiodin-Procto σε Γαλλία και Γερμανία έχουν ήδη γίνει χιλιάδες επεμβάσεις, ενώ είναι τοπρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και έχει εγκατασταθεί στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου METROPOLITAN.
«Η αιμορραγία και η πρόπτωση, συμπτώματα που εμφανίζονται σε όσους πάσχουν από αιμορροΐδες, μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν οριστικά χάρη στο νέο πρωτοποριακό σύστημα υπερήχων Angiodin-Procto» τονίζει ο Δρ Θωμάς και εξηγεί.
« Το νέο σύστημα διαθέτει ένα υπερευαίσθητο ανιχνευτή Doppler τρίτης γενιάς , ο οποίος βοηθά τον χειρουργό να εντοπίσει τους κλάδους της άνω αιμορροϊδικής αρτηρίας και να τους απολινώσει, αποκαθιστώντας την αρτηριακή υπεραιμία που αποτελεί την κύρια αιτία της αιμορραγίας και της διόγκωσης του αιμορροϊδικού πλέγματος.
Η μεγάλη εξέλιξη είναι το γεγονός ότι γίνεται ακριβής εντοπισμός της αρτηρίας ,δηλαδή το ακριβές βάθος που θα την βρούμε καθώς και το μέγεθος του αγγείου , έτσι ώστε να τoαπολινώσουμε με ασφάλεια.
Επίσης το πρωκτοσκόπιο δεν έχει κωνικό σχήμα ,όπως όλα τα υπόλοιπα συστήματα. Το σχήμα του είναι κυλινδρικό και έτσι μας δίνει την δυνατότητα περισσότερων κινήσεων για να κάνουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια την αιμορροιδοπηξία δηλαδή την ανάταξη των αιμορροΐδων στην σωστή ανατομική θέση».
Η αφαίρεση των αιμορροΐδων με το νέο σύστημα υπερήχων γίνεται ανώδυνα και επιτρέπει την ταχεία επάνοδο του ασθενή στις συνήθεις δραστηριότητες, σε αντίθεση με άλλες θεραπείες, οι οποίες σχετίζονται με μεγάλο διάστημα ακινητοποίησης και πόνου.
Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται πάνω από την οδοντωτή γραμμή του πρωκτού, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νεύρα στη περιοχή άρα δεν υπάρχει και πόνος. Η διάρκεια του χειρουργείου είναι περίπου 30 με 60 λεπτά και απαιτεί νοσηλεία στο νοσοκομείο μιας ημέρας.
Σύμφωνα με στοιχεία κλινικών μελετών όσοι ασθενείς ,μέχρι σήμερα, έχουν αφαιρέσει τις αιμορροΐδες τους με το νέο επαναστατικό-πρωτοποριακό σύστημα υπερήχων Angiodin-Proctoείχαν:
ØΕλάχιστο μετεγχειρητικό πόνο
ØΜικρότερο ποσοστό επιπλοκών
ØΓρήγορη ένταξη σε μια-δύο ημέρες.
Με τους προϋπάρχοντες, παραδοσιακούς τρόπους αντιμετώπισης των αιμορροΐδων, ο μετεγχειρητικός πόνος είναι έντονος, με μεγάλη διάρκεια, πάνω από μία εβδομάδα και απαιτείται χρήση ισχυρών παυσίπονων.
Η δε επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες καθυστερεί περίπου δύο εβδομάδες και το ποσοστό των επιπλοκών είναι αυξημένο, όπως αιμορραγία, μολύνσεις, κακώσεις του σφιγκτήρα, ρήξη του ορθού κ.ά., σε αντίθεση με την τεχνική «Angiodin-Procto», η οποία στα χέρια ενός έμπειρου και εξειδικευμένου χειρουργού προσφέρει άριστα και μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα.
Οι αιμορροΐδες είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις –εμφανίζονται περίπου στο 50% του πληθυσμού της γης
και μπορεί να επηρεάσουν, αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής του ασθενή.