Αιμορροΐδες : θεραπεία με χρήση υπερήχων THD

>
Αιμορροΐδες : θεραπεία με χρήση υπερήχων THD

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΩΝ

DOPPLER – ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΙΚΗ ΑΠΑΓΓΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΤΑΞΗ ΠΡΟΠΤΩΣΗΣ

aimoroides-αιμοροίδεςΗ αιμορροϊδοπάθεια, γνωστή στο ευρύ κοινό ως «αιμορροΐδες», είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής. Οι αιμορροΐδες είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που ταλαιπωρεί περίπου το 50% του πληθυσμού της γης.
Ένας στους τρεις θα ταλαιπωρηθεί σε κάποια περίοδο της ζωής του από αυτό το βασανιστικό πρόβλημα. Αιμορροΐδες υπάρχουν σε κάθε άνθρωπο, σχηματίζονται από ένα σύμπλεγμα αγγείων που μεταφέρει αίμα στην περιοχή του πρωκτού και ονομάζεται «αιμορροΐδικό πλέγμα». Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι αιμορροΐδες διογκωθούν και οι ιστοί που τις συγκρατούν στη θέση τους χαλαρώσουν με αποτέλεσμα να προπίπτουν από τον πρωκτικό δακτύλιο.
Τα συμπτώματα μπορούν να είναι: πόνος και πίεση στο πρωκτικό κανάλι, ένα εξόγκωμα, φαγούρα και πόνος στον πρωκτό ή και γύρω από αυτόν ή αίμα στο εσώρουχο ή στο χαρτί τουαλέτας.

Οι περισσότεροι ασθενείς αποφεύγουν την επίλυση του προβλήματος αυτού λόγω του φόβου της παραδοσιακής χειρουργικής και του έντονου μετεγχειρητικού πόνου. Επίσης επειδή η νόσος αυτή αφορά μία περιοχή του σώματος για την οποία το ευρύ κοινό πολλές φορές νιώθει άβολα να συζητήσει ή να ενδιαφερθεί σοβαρά ,ο ασθενής με αιμορροΐδες φθάνει στον ιατρό αργά, σε προχωρημένη κατάσταση, χωρίς σωστή κατανόηση του προβλήματος και κάποιες φορές, με θεραπεία που παρείχε ο… γείτονας!

Όταν οι αιμορροΐδες επιμένουν παρά τα συντηρητικά μέτρα που θα εφαρμοστούν και παραμένουν πολύ διογκωμένες και δεν ξαναμπαίνουν μέσα κυρίως όμως όταν αιμορραγούν συνεχώς τότε απαιτείται κάποια επεμβατική μέθοδος επίλυσης του προβλήματος .
Σήμερα πλέον, με την εξέλιξη της ιατρικής και σε συνδυασμό με την τεχνολογία του 21ου αιώνα, υπάρχει τρόπος να αιμοροίδεςαντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αιμορροΐδων ανώδυνα, αναίμακτα, μη επεμβατικά με γρήγορη επιστροφή στη καθημερινότητα με την μέθοδο THD (Τransanal Haemorroidal Diarterialization) ,μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική με καθοδήγηση Doppler που φέρνει την επανάσταση στην θεραπεία των αιμορροΐδων.
Η αιμορραγία και η πρόπτωση, συμπτώματα που εμφανίζονται σε όσους πάσχουν από αιμορροΐδες, μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν με την πρωτοποριακή μέθοδο THD.
Ένας υπερευαίσθητος ανιχνευτής Doppler βοηθά τον χειρουργό να εντοπίσει τους κλάδους της άνω αιμορροϊδικής αρτηρίας και να τους απολινώσει, αποκαθιστώντας την αρτηριακή υπεραιμία που αποτελεί την κύρια αιτία της αιμορραγίας και της διόγκωσης του αιμορροϊδικού πλέγματος. Ένα ειδικό χειρουργικό εργαλείο επιτρέπει την απλή, ασφαλή και αποτελεσματική αποκατάσταση της αιμορροϊδικής πρόπτωσης, επαναφέροντας τους ιστούς στη φυσιολογική τους θέση ανάλογα με την ανατομία και τη φυσιολογία του ασθενούς.
Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδος που επιτρέπει την ταχεία επάνοδο στις συνήθεις δραστηριότητες, σε αντίθεση με άλλες θεραπείες ,οι οποίες σχετίζονται με μεγάλο διάστημα ακινητοποίησης και πόνου.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6MrOokFdZAk[/youtube]

Η λύση είναι 2 βήματα μακριά :

1. Απολίνωση αιμορροϊδικών αγγείων

Η άνω αιμορροϊδική αρτηρία έχει λειτουργικό ρόλο στην αιμάτωση του αιμορροϊδικού πλέγματος. Οι τελικοί κλάδοι (6) της αρτηρίας εντοπίζονται μέσω ανιχνευτή υπερήχων (Doppler) και κατόπιν απολινώνονται με απορροφήσιμα ράμματα.
Ένας περιστρεφόμενος οδηγός επιτρέπει την τυποποίηση και επαναληψιμότητα των απολινώσεων που πραγματοποιούνται μέσω της ειδικής θυρίδας του εργαλείου.
Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για κάθε έναν από τους 6 κλάδους.
Η απολίνωση των αρτηριακών κλάδων συρρικνώνει τους αιμορροϊδικούς όζους και σταματά την αιμορραγία.

2. Αιμορροϊδοπηξία

Επανατοποθέτηση των <<αγγειακών μαξιλαριών>> στην ανατομική τους θέση με αναδίπλωση του βλεννογόνου που προσπίπτει.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ THD Slide One
Το THD Slide One περιλαμβάνει έναν μετατροπέα Doppler μίας χρήσης σε ένα ενιαίο στείρο κιτ για απευθείας χρήση στη χειρουργική αίθουσα. Έτσι επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή και σημαντική μείωση του διεγχειρητικού χρόνου αναμονής που οφείλεται αποκλειστικά στην αναποστείρωση του ανιχνευτή Doppler.

Απόλυτος έλεγχος
Ένας καινοτόμος μηχανισμός ολίσθησης ρυθμίζει το εύρος της εγχειρητικής θυρίδας, επιτρέποντας ακριβή έλεγχο της επιφάνειας του ιστού που βρίσκεται μέσα στο εγχειρητικό πεδίο.
Έτσι βελτιστοποιείται η εφαρμογή των ραμμάτων της αιμορροϊδοπηξίας και επιτρέπεται η ομοιόμορφη αναδίπλωση των βλεννογόνων, με άριστα αποτελέσματα ακόμα και για βαριές περιπτώσεις πρόπτωσης.

Ευρύ εγχειρητικό πεδίο
Το THD Slide παρέχει ιδανικό εγχειρητικό πεδίο.
Διατηρώντας το άκρο του πρωκτού έξω από το εγχειρητικό πεδίο επιτυγχάνεται άριστη ορατότητα του πρωκτικού σωλήνα και βέλτιστη πρόσβαση.

Λειτουργικός Φωτισμός
Το σύστημα οπτικών ινών επιτρέπει το βέλτιστο φωτισμό του ιστού που ενδιαφέρει, είτε με άμεσο φωτισμό είτε με οπίσθιο φωτισμό του εργαλείου.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος
  • Δεν υπάρχει εκτομή
  • Μπορεί να επαναληφθεί
  • Κατάλληλη για όλους τους βαθμούς αιμορροϊδοπάθειας (Ι – ΙV)
  • Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος
  • Δεν απαιτεί παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο (ODC)
  • Ελάχιστες πιθανότητες διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών

Φωτογραφικό Υλικό

Παράδειγμα 1

Παράδειγμα 2

Παράδειγμα 3

[elementor-template id="4711"]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button