Επέμβαση αθλητικής κήλης: μια αποτελεσματική θεραπεία

>
Επέμβαση αθλητικής κήλης: μια αποτελεσματική θεραπεία


sindromo_koiliakon_prosagogon11Για τους ασθενείς των οποίων το ιστορικό και η φυσική εξέταση μας οδηγούν στη διάγνωση της αθλητικής κήλης η χειρουργική επέμβαση είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία.

Δύο διαφορετικές χειρουργικές διαδικασίες χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της αθλητικής κήλης. Η μια είναι η ανοικτή επέμβαση. Η άλλη είναι η λαπαροσκοπική διαδικασία με πλέγμα. Και οι δυο επιφέρουν άριστα αποτελέσματα.

Για την πλήρη θεραπευτική αντιμετώπιση του αθλητή,  μερικές φορές απαιτούνται κάποιες πρόσθετες διαδικασίες, όπως τενοτομή των προσαγωγών ή μια νευροτομή των λαγονοβουβωνικών νεύρων.

Θεραπεία ενός τραυματισμού του μακρύ προσαγωγού τένοντα

Ο τραυματισμός του μακρύ προσαγωγού εμφανίζεται όταν υπάρχει μια ταυτόχρονη συρρίκνωση των πλάγιων μυών και των προσαγωγών. Οι προσαγωγοί μύες είναι πολύ ισχυρότεροι απ’ ότι οι πλάγιοι, οπότε σε αυτή την διελκυστίνδα μάχη συνήθως τραυματίζονται πρώτοι οι πλάγιοι. Μερικές φορές τραυματίζεται ο τένοντας του μακρύ προσαγωγού. Ο μακρύς προσαγωγός έχει κακή παροχή αίματος. Ο τένοντας έχει επίσης μια πολύ στενή σύνδεση με το ηβικό οστό. Λόγω αυτών των παραγόντων, ακόμη και ένας μικρός τραυματισμός στον τένοντα του μακριού προσαγωγού συχνά δεν θα επουλωθεί, με αποτέλεσμα στο χρόνιο πόνο. 

Στην κλινική εξέταση υπάρχει πόνος στην αρχή του τένοντα του μακρύ προσαγωγού που επιδεινώνεται από την ενεργό syndromo_koiliakonπροσαγωγή του ισχίου ενάντια στην αντίσταση. Μερικές φορές ο πόνος υποχωρεί με μια ένεση στεροειδών. Αν οι ενέσεις αποτύχουν, τότε η χειρουργική επέμβαση είναι πολύ αποτελεσματική. Ο τένοντας απελευθερώνεται μακριά από το οστό και στη συνέχεια επανατοποθετείται. Δεν υπάρχει απώλεια δύναμης. Το εύρος της κίνησης συχνά βελτιώνεται. Η  ανακατασκευή μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την επισκευή των πλάγιων μυών.

Ηβική οστεΐτιδα

Όταν υπάρχει κακός συντονισμός μεταξύ της σύσπασης των πλάγιων μυών και των προσαγωγών, τότε υπάρχει μια ισχυρή διατμητική τάση σε όλη την ηβική σύμφυση . Αν αυτή η άρθρωση μετατοπιστεί , τότε μπορεί να αναπτυχθεί ηβική οστεϊτιδα.

Η ηβική οστεΐτιδα προκαλεί χρόνιο πόνο ακριβώς πάνω από τη βάση του πέους. Ο πόνος επιδεινώνεται από την άσκηση. Μπορεί επίσης να απεικονιστεί στην μαγνητική τομογραφία ή σαρώσεις οστού. Σε ασθενείς με ηβική οστεΐτιδας, θα πρέπει να εξεταστεί η πιθανότητα απελευθέρωσης του τένοντα του μακρύ προσαγωγού . Αυτό μειώνει τις δυνάμεις διάτμησης.

[elementor-template id="4711"]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button