Περιεδρικό Συρίγγιο

>
Περιεδρικό Συρίγγιο
diamantis_thomasΕνα περιεδρικό απόστημα που έχει εξελιχθεί σε μία χρόνια κατάσταση οδηγείται στην siriggioδημιουργία ενός περιεδρικό συριγγίου, δηλαδή μια επικοινωνία ( μια σήραγγα) του πρωκτού με το δέρμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εκροή πύου από το εξωτερικό δερματικό στόμιο.
Στην πλειονότητα τα περιεδρικά συρίγγια είναι απλά, όσο αφορά την θέση και την πορεία τους, σε επιπλεγμένες περιπτώσεις υπάρχει δυσχέρεια στην αναγνώριση της πορεία του συριγγίου, σε αυτές της περιπτώσεις ο προεγχειριτικός έλεγχος με Μαγνητική Τομογραφία εντοπίζει την πορεία και χαρτογραφεί την χειρουργική προσπέλαση.
Η θεραπεία είναι χειρουργική όπου και απαιτείται η αφαίρεση του συραγγώδουςς πόρου, αμιγώς, από το έσω έως το έξω στόμιο, με ιδιαίτερη προσοχή για την διαφύλαξη των μυών του σφιγκτήρα.

 ~~

Επαναστατική Θεραπεία των περιεδρικών συριγγίων χωρίς τoμές, ανώδυνα αναίμακτα και χωρίς νοσηλεία.

vaaft-fistuloscope

Η νέα επαναστατική μέθοδος VAAFT (Video-Assisted Anal Fistula Treatment) χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των περιεδρικών συριγγίων που προκαλούνται από την φλεγμονή και την απόφραξη του εκφορητικού πόρου των περιπρωκτικών αδένων.
Αυτή η μέθοδος περιγράφτηκε από τον Ιταλό χειρουργό Meinero το 2011,και παρουσιάστηκε στο ερευνητικό κέντρο χειρουργικής στο IRCAD στο Strasburg της Γαλλίας , όπου και εκπαιδεύτηκε η χειρουργική μας ομάδα , απο τις πρώτες στην Ελλάδα.vaaft1

Το σετ εξοπλισμού περιλαμβάνει:
Ένα συριγγοσκόπιο (Fistuloscope) με διάμετρο 3,3 mm το οποίο εισέρχεται δια του εξωτερικού στομίου του συριγγίου και εξετάζει από μέσα τον πόρο του συριγγίου, ανακαλύπτει τους τυχόν επιπλέον πόρους και τις αποστηματικές κοιλότητες.
Μια λαβίδα ενδοσκοπική για την αφαίρεση των υπολειμμάτων του συριγγίου.
Ένα μονοπολικό ηλεκτρόδιο για τον καυτηριασμό του συριγγίου ενδοσκοπικά και ένα ενδοσκοπικό βουρτσάκι για τον πλήρη καθαρισμό του χειρουργικού πεδίου.
Διάλυμα πλύσης (5lt με 1%γλυκίνη και 1% μανιτόλη).

vaaft2

Η επέμβαση, έχει δύο φάσεις: Τη διαγνωστική και τη χειρουργική.

Στη διαγνωστική φάση πραγματοποιείται η ανεύρεση της ακριβούς πορείας του συριγγίου, δηλαδή η χαρτογράφηση της βλάβης. Εισάγεται το ειδικό συριγγοσκόπιο στο συρίγγιο,με πλύση με διάλυμα 1%γλυκίνης και 1% μανιτόλης και χαρτογραφούμε τις διακλαδώσεις του, έχοντας τρισδιάστατη εικόνα σε HD οθόνη. Τμήματα ιστών που απόφραζουν τον πόρο απομακρύνονται εύκολα με τη λαβίδα 2mm.

Ακολουθεί η χειρουργική φάση, σκοπός της οποία είναι η εκ των έσω καταστροφή του συριγγώδους πόρου και των διακλαδώσεων αυτού. Ο πόρος καθαρίζεται σχολαστικά και το υλικό αναρροφάται. Ακολουθεί η καταστροφή-ηλεκτροκαυτηρίαση του επιθηλίου του συριγγώδους πόρου και η απόσυρση του συριγγοσκοπίου. Ταυτόχρονα γίνεται σχολαστική αιμόσταση με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων (RF). Ο υπολειπόμενος πόρος παραμένει ανοικτός για να παροχετέυει και το έσω στόμιο απολινώνεται ή κλείνεται με δημουργία κρημνού (flap).

vaaft4

Τα πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασσική μέθοδο είναι πολλαπλά, μιας και δεν δημιουργείται τραύμα, δεν απαιτούνται αλλαγές και δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος. Επίσης, η εξαιρετική εικόνα σε μεγέθυνση μας επιτρέπει την λεπτομερή εκτέλεση της επέμβασης με μοναδική ακρίβεια.

Η νέα αυτή μέθοδος αναίμακτης χειρουργικής, μειώνει τις όποιες παρενέργειες, τον πόνο και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να επιστρέψει το συντομότερο στα καθήκοντά του.

[elementor-template id="4711"]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button