Πώς προκύπτουν οι αθλητικές κήλες;

>
Πώς προκύπτουν οι αθλητικές κήλες;

συνδρομο_κοιλιακων_προγρσαγωγων Η αθλητική κήλη εμφανίζεται όταν σχίζονται οι μύες στη βουβωνική χώρα. Αυτό προκαλεί αδυναμία και πόνο. Φανταστείτε την ανατομία στο μυαλό σας. Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί πλάγιοι μύες συνδέονται με την ανώτερη πτυχή του ηβικού οστού. Όταν οι πλάγιοι μυς συστέλλονται , η λεκάνη τραβιέται προς τα πάνω και προς το πλάι. Οι προσαγωγοί συνδέονται στην κατώτερη πλευρά της λεκάνης ακριβώς απέναντι από την σύνδεση των πλάγιων μυών. Όταν οιπροσαγωγοί συστέλλονται, η λεκάνη τραβιέται προς τα κάτω και προσκλίνει . Όταν συστέλλονται και οι πλάγιοι μύες και οι προσαγωγοί μύες την ίδια στιγμή υπάρχει μια διελκυστίνδα μάχη με το ηβικό οστό στη μέση. Οι προσαγωγοί μύες είναι ισχυρότεροι από τους πλάγιους μυς, έτσι το πιο κοινό αποτέλεσμα είναι οι πλάγιου μυς να σκιστούν. Μερικές φορές ο τένοντας του προσαγωγούθα τραυματιστεί στο σημείο όπου συνδέεται με το οστό. Και μερικές φορές θα τραυματιστεί το ίδιο το ηβικό οστό με αποτέλεσμα την οστεΐτιδας ηβικού οστού.

hernia_view1

Στην παραπάνω εικόνα (αριστερά), παρατηρήστε πώς οι προσαγωγοί μύες συνδέονται στην κατώτερη πτυχή του ηβικού κλάδου. Στην εικόνα (δεξιά), μπορείτε να δείτε πώς οι πλάγιοι μύες έχουν κατέβει και εφάπτονται με την ανώτερη πτυχή του ηβικού κλάδου.

Οι αθλητικές κήλες εμφανίζονται συχνότερα μεταξύ των επαγγελματιών αθλητών, ειδικά σε παίκτες ποδοσφαίρου, χόκεϊ, μπάσκετ και σε παίκτες του τένις. Ωστόσο, και άνθρωποί οι

σύνδρομο_κοιλιακών_προσαγωγών8

οποίοι αθλούνται και μόνο το Σαββατοκύριακο κάνοντας ακραίες και επαναλαμβανόμενες συστροφές – και – περιστροφικές κινήσεις είναι επίσης ευαίσθητοι στην κήλη των αθλητών.

Πολλοί γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι η αθλητική κήλη είναι μια πραγματική διάγνωση ή πραγματική βλάβη. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες θεωρούν τη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση πειραματική. Πρόσφατα συναντήθηκε ο Αγγλικός Σύλλογος Κηλών και οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αθλητική κήλη είναι μια πραγματική βλάβη. Είναι ένας συνήθης τραυματισμός μεταξύ των αθλητών και η χειρουργική επέμβαση είναι πολύ αποτελεσματική. Οι Βρετανοί αποφάσισαν ότι «βουβωνική διαταραχή” θα ήταν ένα καλύτερο όνομα για τον τραυματισμό αυτό. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ισχυρή δήλωση από τη Βρετανική Εταιρεία Κήλης θα οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση από τους γιατρούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

[elementor-template id="4711"]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button