Πρωτοποριακές επεμβάσεις στο Metropolitan Hospital

Πρόκειται για περιστατικά λαπαροσκοπικής ενδοπεριτοναικής χημειοθεραπείας P.I.P.A.C By Capnomed

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου τα δυο πρώτα περιστατικά λαπαροσκοπικής ενδοπεριτοναικής χημειοθεραπείας P.I.P.A.C By Capnomed (Pressurised Intra Peritoneal Aerosol Chemotherapy) στην Ελλάδα στο METROPOLITAN HOSPITAL.

Τις πρωτοποριακές επεμβάσεις πραγματοποίησε ο Διευθυντής Χειρουργικής Dr ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΘΩΜΑΣ MD PhD FACS με την ομάδα του, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν για τα χειρουργεία αυτά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λωζάνης CHUV στην Ελβετία από τους καθηγητές Marc Raymond και Martin Hubner .

Πρόκειται για δυο άνδρες ασθενής , ο πρώτος με μεσοθηλίωμα περιτοναϊκής κοιλότητας 58 ετών και ο δεύτερος με γενικευμένη καρκινωμάτωση περιτοναϊκής κοιλότητας από Ca παχέος εντέρου, ετών 69.
Οι δυο ασθενείς έλαβαν εξιτήριο την επομένη ημέρα σε άριστη κατάσταση, αφού έγινε και σταδιοποίηση της νόσου για την περαιτέρω αντιμετώπιση από τους ογκολόγους τους.

Η τεχνική αφορά ασθενής με γενικευμένη καρκινωμάτωση τελικού σταδίου οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην συστηματική ενδοφλέβια χημειοθεραπεία, από καρκίνους του στομάχου , του παχέος εντέρου, καρκινοειδές, καρκίνο ωοθηκών, κακόηθες μεσοθηλίωμα, καρκίνο χοληδόχου κύστεως, ψευδομύξωμα περιτοναίου και καρκίνο παγκρέατος.

Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική (minimally invasive) που προσφέρει όλα τα οφέλη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής δηλαδή ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος, άμεση κινητοποίηση ,ελάχιστες διεγχειρητικές επιπλοκές και μίας ημέρας νοσηλεία.

Η τεχνική, αναφέρει ο dr. Διαμαντής Θωμάς, προσφέρει μια ποιοτική και αξιοπρεπή, αρκετά μεγάλη παράταση της επιβίωσης, χωρίς τις σοβαρές επιπλοκές των προηγούμενων ενδοπεριτοναικών χημειοθεραπειών όπου ο ασθενής είχε μια μακροχρόνια νοσηλεία με αρκετές και μεγάλες επώδυνες επιπλοκές.

πηγή: protothema.gr

Share on
[elementor-template id="4711"]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button