Ο Γενικός Χειρουργός Διαμαντής Θωμάς στην εκπομπή Open Health ενημερώνει για το περιεδρικό απόστημα και το περιεδρικό συρίγγιο

Ο ιατρός Διαμαντής Θωμάς, M.D., F.A.C.S, Διευθυντής Γενικός Χειρουργός στο Metropolitan Hospital και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Αμέλια Αναστασάκη στην εκπομπή Open Health: ιατρικά νέα, μας ενημερώνει για το περιεδρικό απόστημα και το περιεδρικό συρίγγιο.

Το απόστημα είναι μια φλεγμονή με πύον που προκύπτει όταν αποφραχθεί ο εκφορητικός πόρος κάποιου αδένα και πρέπει να χειρουργηθεί αμέσως μόλις διαγνωστεί. Το συρίγγιο αποτελεί την εξέλιξη του αποστήματος όταν αυτό παροχετευτεί και θεραπεύεται επίσης χειρουργικά με τη διαφορά ότι χρειάζεται να μεσολαβήσει κάποιος χρόνος από τη διάγνωση μέχρι την επέμβαση, έτσι ώστε αυτή να είναι πιο αποτελεσματική.

Η συνέντευξη προβλήθηκε στο κανάλι Open το μεσημέρι της Τετάρτης 29/12 στο κανάλι Open ενώ θα προβληθεί επίσης λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα μετά το Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού.

Share on
[elementor-template id="4711"]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Call Now Button